de Hurtigruten
16 juni 2017
Vanmorgen om 06:30 uur waren we aangekomen in Trondheim. En we lagen vast tot 10:00 uur. We zijn al met de auto in Trondheim geweest en besluiten om niet van boord te gaan. In de haven ligt een motorschip van de Holland Amerika lijn. Deze is dus wel een heel stuk groten dan onze Trollenfjord. We hebben zon en blauwe lucht met wat witte wolken. Met deze weersomstandigheden kunnen we ver kijken. Vandaag gaat de boot ook langs Kristiansund, Molde, Alesund en Trovik.
Er kan zelfs buiten op het bovendek gezeten worden. Een plekje zo veel mogelijk uit de wind en in de zon. Even wat zonnewarmte op doen.
In de verte komen donkere bewolking aanzetten en om 12:00 uur is de zon niet meer te zien. Het verschil met vanmorgen is goed te zien op de foto's.
Een mooi plekje binnen aan een tafeltje en 4 luie stoelen. Het Keezbord opgesteld en we vermaken ons prima. De barman komt vragen wat voor soort spel wij spelen. We leggen uit dat het een soort Mens Erger Je Niet is. Maar daar heeft hij nog nooit van gehoord. Als we wat verder kletsen krijgen we te horen dat hij 22 dagen aan boord werk en dan 10 uur per dag. Maar daarna 22 dagen vrij is. Hij woont in Zweden en heeft dan wel een reistijd van 5 uur !!!!!! Na een paar potjes besluiten de mannen dat ze op het bovendek in de open lucht het bubbelbad in gaan. Prima, maar wij blijven lekker binnen. :-) Ze gaan hun zwembroek aan doen. Daar over hen kleding, want er is een open hokje dus geen afgesloten gedeelte. Als ze boven komen heeft René zijn korte broek aan ..... ja zijn zwembroek ligt nog in de auto hihihi. Dan maar zo het bubbelbad in. Dat is toch wel een belevenis zo op de boot bubbelen. Na een half uurtje gaan ze om kleden in het gedeelte bij de sauna. Daar komt René er achter dat hij zijn onderbroek is vergeten..... ;-). Jen naar de cabine, dan neemt Ray het over om het weer af te geven in de heren sauna. Het is gelukkig goed gekomen!
Om 18.45 uur gaan we weer eten in het a la carte restaurant. Nu allemaal wat anders op ons bord: beef, mosselen, kabeljauw en lamsvlees. En als dessert cloud berry's. Deze speciale bes komt uit Finland. Hij ziet eruit als een oranje braam, maar smaakt een beetje naar lychee. Super lekker!
Nu nog onze tas inpakken, want morgen moeten we om10.00 uur de cabine uit zijn. De tassen kunnen we dan afgeven en om 14.30 uur komen we aan in Bergen. Dan blijven we daar een nachtje om weer op een ferrie te vertrekken naar Denemarken. Benieuwd wat we daar te zien krijgen!

Vrouwen kunnen chaotisch zijn maar mannen kunnen er ook wat van, hahaha
Op naar het volgende avontuur.
Jullie weten dan wel wat varen en is.!!
En dan weer een nieuw avontuur in Denemarken.!!
groetjes en lekker genieten!!!!